Αθλητικά
Γραμματοσειρά

Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος, η Επιτροπή Παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ζητά άμεσα μέτρα για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο,

προειδοποιώντας για κυρώσεις και πιθανό αποκλεισμό – Καταδικάζει τα γεγονότα της Τούμπας, κάνοντας λόγο για ανεπίτρεπτη κατάσταση
Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε την επ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος οι διεθνείς Ομοσπονδίες δεν έμειναν απλά στην διαπίστωση ότι όλα βαίνουν… στραβώς στο πρωτάθλημα της Super League.

Έτσι με επίσημη τοποθέτηση της η Επιτροπή Παρακολούθησης της Ελληνική Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που έχει οριστεί από την FIFA , απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων, ειδάλλως θα παραπέμψει την υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«H επιτροπή της ΦΙΦΑ που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της ΦΙΦΑ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωπρινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για την σεζόν 2017/2018.

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων , θα υποχρέωνε την ΦΙΦΑ να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων μελών της ΦΙΦΑ, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της ΦΙΦΑ για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της ΦΙΦΑ, συμπεριλαμβανόμενης και της αποβολής του μέλους της Ένωσης».

Protothema.gr