Blog
Γραμματοσειρά

Παραφράζοντας τον τίτλο του Νίκου Μπογιόπουλου , χωρίς να συμπεριλάβω το επί-θετο, θα προσπαθήσω να δώσω μια εξήγηση της σημερινής μας κατάστασης μέσα από μια άλλη οπτική γωνία.


Πέρα από τις συνηθισμένες δικαιολογίες για το τι προκάλεσε την σημερινή κατάρρευση της πατρίδας μας σε όλα τα επίπεδα, θα τολμήσω να την αποδώσω σε κάτι που, κατά την γνώμη μου, αποτελεί την κύρια αιτία των σημερινών προβλημάτων μας. Η κύρια αιτία για όσα περνά ο τόπος μας είναι η έλλειψη οράματος!


Αποτελεί παγιωμένη αντίληψή μου πως, οι άνθρωποι που έχουν στόχους και όραμα είναι ανθεκτικότεροι και ζουν περισσότερα χρόνια από αυτούς που δεν έχουν! Αυτό συμβαίνει γιατί η ψυχολογία των ανθρώπων αυτών έχει αντίκτυπο στο σώμα τους. Η προσμονή και η προσδοκία του νου για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει, δεν επιτρέπει στο σώμα να «μείνει πίσω», να καταρρεύσει! «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».
Αντίθετα οι άνθρωποι που δεν έχουν όραμα, δεν θέτουν στόχους, δεν έχουν προγραμματισμό, ως εκ τούτου γίνονται έρμαια των περιστάσεων οι οποίες, αν είναι άσχημες, τους οδηγούν στην καταστροφή! Έτσι χάνουν το ενδιαφέρον τους για την ζωή με τον αντίστοιχο αντίκτυπο στο σώμα τους! Η άσχημη ψυχολογική τους κατάσταση εκδηλώνεται με φυσική μορφή, ως σωματική ασθένεια! Φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα των δύο αυτών τύπων ανθρώπου. Κάτι ανάλογο λοιπόν συμβαίνει και στα μεγαλύτερα σύνολα όπως είναι οι κοινωνίες και οι κρατικές οντότητες.


Δυστυχώς στην περίπτωση της χώρας μας δεν υπήρξε ποτέ όραμα. Το «όραμά» μας άρχιζε και τελείωνε στις προεκλογικές εξαγγελίες ανθρώπων δίχως όραμα. Ή καλύτερα ανθρώπων των οποίων (η πλειοψηφία τουλάχιστον) το μοναδικό όραμα ήταν η οικονομική τους αποκατάσταση. Αυτών και των παρατρεχάμενων τους οι οποίοι θα εξασφάλιζαν την επανεκλογή τους! Αποδεικνύεται σήμερα που, ενώ ο λαός έχει περιπέσει σε κατάσταση εξαθλίωσης, αυτοί δεν έχουν απολέσει κανένα από τα προκλητικά προνόμιά τους


Με μοιρολατρία και απάθεια προσμένουμε σε μια λύση εκ των …άνω. Και έτσι αυτή η έλλειψη οράματος οδηγεί τον οργανισμό που λέγεται Ελλάδα, νομοτελειακά στον φυσικό θάνατο! Υπογεννητικότητα και αθρόα «εξαγωγή» νέων Ελλήνων είναι τα πιο βαριά συμπτώματα!


Ο χρόνος τελειώνει όμως η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί! Η μόνη λύση είναι να θέσουμε στόχους! Να αποφασίσουμε επιτέλους εμείς για εμάς πως θέλουμε το μέλλον μας, να σχεδιάσουμε, να ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ μια Ελλάδα άλλη, άξια σεβασμού! Συν Αθηνά και χείρα κίνει.
Και επειδή δεν πρέπει να μιλάμε μόνο θεωρητικά, ας ξεκινήσουμε στην πράξη βοηθώντας ο ένας τον άλλο για αρχή. Όσοι είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας ας το κάνουμε. Όχι φιλανθρωπίες αλλά πράξεις που θα καθιστούν την βοήθειά μας μόνιμη.


Ελλείψει χρημάτων ας ανταλλάξουμε αγαθά. Να ξεκινήσουμε να παράγουμε και να ανταλλάσουμε. Να μειώσουμε την εξάρτησή μας από το -υπό εξαφάνιση- νόμισμα που μας επέβαλλαν. Να ενημερωθούμε για την ανταλλακτική οικονομία! Να εξάγουμε τα ποιοτικά προϊόντα μας και να συμβάλλουμε στην εισαγωγή συναλλάγματος! Να στηρίξουμε τα τοπικά προϊόντα. Να προάγουμε τον εθελοντισμό.
Να σταματήσουμε επιτέλους να χρωματίζουμε τους συνανθρώπους μας! Να ξεφύγουμε από αυτήν την δήθεν κομματική ιδεολογία του «δεξιού», του «αριστερού», ή όποιας άλλης κατεύθυνσης. Όλα αυτά στοχεύουν στο «διαίρει και βασίλευε» και αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος μας.


Να πάρουμε πρωτοβουλίες, να συμμετέχουμε στα κοινά, να προτείνουμε λύσεις, να απαιτήσουμε λύσεις. Να συμβάλλει θετικά ο καθένας μας στο μέτρο που δύναται! Να μη διστάσουμε να ζητήσουμε συμβουλές από ανθρώπους με πείρα οι οποίοι είναι έξω από κομματικούς προσανατολισμούς.

Να οργανώσουμε τις κοινωνίες μας και να θέσουμε στόχους άμεσα.


Να παραδειγματιστούμε από προσωπικότητες που βελτίωσαν τον κόσμο μας. Να μελετήσουμε την ιστορία μας και να διδάξουμε τα παιδιά μας! Να βρούμε πρότυπα και να τα μιμηθούμε! Να ενημερωνόμαστε και να ενημερώνουμε τους πάντες και κυρίως να αρχίσουμε να ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ! Όλα αυτά εχθές!!!


Ως φύσει αισιόδοξος πιστεύω πως οι Έλληνες θα βρούμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε την παρούσα άσχημη κατάσταση. Είναι κάτι σαν πεπρωμένο, όταν έρχεται το τέλμα, η αντισυμβατική ελληνική σκέψη δημιουργεί κάτι νέο, εντελώς ανέλπιστα. Αυτό το γνωρίζουν άπαντες γι’ αυτόν το λόγο επέλεξαν την Ελλάδα ως πρώτο σταθμό της εφαρμογής της απάνθρωπης νέας τάξης που ονειρεύονται! Αν πέσει η Ελλάδα τότε θα πέσουν όλοι. Όμως το «πεπρωμένο φυγείν αδύνατον»!


Το όραμα είναι η αρχή!

Ο Καιρός

Kalamae Greece Showers, 10 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:13 am   |   Sunset: 5:20 pm
85%     32.2 km/h     33.187 bar
Forecast
Σαβ Low: 8 °C High: 15 °C
Κυρ Low: 11 °C High: 16 °C
Δευ Low: 12 °C High: 17 °C
Τρι Low: 14 °C High: 20 °C
Τετ Low: 14 °C High: 17 °C
Πεμ Low: 11 °C High: 20 °C
Παρ Low: 10 °C High: 17 °C
Σαβ Low: 11 °C High: 17 °C
Κυρ Low: 11 °C High: 18 °C
Δευ Low: 10 °C High: 17 °C