Διεθνή
Γραμματοσειρά

Με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει διακηρύξει τη βούλησή του για έξοδο από τη Συρία, τη Ρωσία να ετοιμάζεται για τη θριαμβευτική της επικράτηση, έναντι όλων,

υπάρχει μόνο μια κίνηση που θα μπορούσε να επιτρέψει την απόσυρση των ΗΠΑ, χωρίς η Συρία να καταγραφεί ως ήττα: Ο θάνατος του Άσαντ.

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσονται τεράστιες επιχειρήσεις αντιπληροφόρησης και παραπληροφόρησης σε στρατιωτικό, διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο καθώς γενική πεποίθηση είναι ότι πρόκειται για τις τελευταίες κινήσεις στην σκακιέρα της Συρίας και της Μέσης Ανατολής, οι οποίες θα κρίνουν την έκβαση του πολυετούς εμφυλίου πολέμου και θα καθορίσουν τις σφαίρες επιρροής στην περιοχή.

Η αποστροφή του λόγου του Ντόναλντ Τραμπ για «έξυπνους πυραύλους» σε ανάρτησή του στο twitter, οι χρονοβόρες διαδικασίες στην Ευρώπη για τον σχηματισμό ενιαίου μετώπου και η στρατηγική παθητικής υποστήριξης της Γερμανίας, σε συνδυασμό με τις κινήσεις συμμαχικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και την έντονη κινητικότητα CIA και Μοσάντ στη Συρία, προκάλεσαν την ακαριαία αντίδραση της Ρωσίας, η οποία σύμφωνα με τον Bagdad Post φυγάδευσε τον Μπασάρ Αλ Άσαντ με μαχητικό αεροσκάφος, στο καταφύγιο Khmeimim υπό τον φόβο επίθεσης των νατοϊκών δυνάμεων μετά τις απειλές του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.


Η κίνηση αυτή έχει νόημα, καθώς το ενδεχόμενο οι σύμμαχοι να θέλουν να εκμεταλλευτούν τη χαλάρωση του Άσαντ και τις δημόσιες εμφανίσεις για να τον σκοτώσουν με ένα χειρουργικό πλήγμα, «ξεριζώνοντας τη ρίζα του κακού», θα αποτελούσε το ιδανικό σενάριο τόσο για τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και τους Ευρωπαίους, που αναζητούν εναγωνίως νίκες πάνω στις οποίες θα επιχειρήσουν να χτίσουν νέες συνεκτικές σχέσεις.


Σύμφωνα με την Bagdad Post, ο Σύρος πρόεδρος εγκατέλειψε από χθες το Προεδρικό Μέγαρο στη Συρία συνοδευόμενος από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία του.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Άσαντ βρίσκεται οχυρωμένος σε καταφύγιο «χωρίς παράθυρα», όπως γράφει το δημοσίευμα, στην παραθαλάσσια πόλη της Μεσογείου, Τζαμπλέ στη δυτική ακτή της Συρίας. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Κυβερνείου της Λαττάκειας της Συρίας.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες πληροφορίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.


Στο στόχαστρο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους είναι 25-30 στόχοι, μεταξύ των οποίων στρατιωτικά αεροδρόμια, το προεδρικό μέγαρο και βάσεις της Χεζμπολάχ. Η Ρωσία από την άλλη πλευρά έχει αναπτύξει S-400 σε κρίσιμα σημεία και υποδομές θέλοντας να στείλει αποτρεπτικό μήνυμα και να ανεβάσει το ρίσκο για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους, καθώς αν πληγούν ρωσικές δυνάμεις τότε η διαμάχη μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο Καιρός

Kalamae Greece Partly Cloudy (night), 7 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:40 am   |   Sunset: 5:18 pm
78%     16.1 km/h     33.254 bar
Forecast
Τετ Low: 5 °C High: 13 °C
Πεμ Low: 6 °C High: 12 °C
Παρ Low: 6 °C High: 15 °C
Σαβ Low: 7 °C High: 15 °C
Κυρ Low: 8 °C High: 16 °C
Δευ Low: 8 °C High: 15 °C
Τρι Low: 8 °C High: 16 °C
Τετ Low: 10 °C High: 14 °C
Πεμ Low: 9 °C High: 13 °C
Παρ Low: 5 °C High: 11 °C