Διεθνή
Γραμματοσειρά

Νέα συγκλονιστικά βίντεο και εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την πτήση του τρόμου 1380 της Southwest Airlines, όταν ο αριστερός κινητήρας του Boeing 737

εξερράγη ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα.

Τα συντρίμμια χτύπησαν την άτρακτο του αεροσκάφους και έσπασαν ένα παράθυρο, από το οποίος σχεδόν «ρουφήχτηκε» ένας επιβάτης, τον οποίο τράβηξαν άλλοι επιβάτες πίσω στην καμπίνα.

Η επιβάτης τελικά πέθανε λίγο αργότερα από τα τραύματά της


Η πιλότος που κατάφερε, παρά το τρομακτικό κι επικίνδυνο περιστατικό, να προσγειώσει το αεροσκάφος με ασφάλεια, ξεκίνησε την πτητική της καριέρα στο αμερικανικό Ναυτικό, προσγειώνοντας μαχητικά F-18 πάνω σε αεροπλανοφόρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η 56χρονη Tammie Jo Shults, μία από τις πρώτες γυναίκες πιλότους του Αμερικανικού Ναυτικού, ενημέρωσε με ηρεμία τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πως μέρος του αεροσκάφους της είχε χαθεί και πως θα χρειαζόταν ασθενοφόρα μόλις προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια, όπου τελικά κατέληξε.

Πολλοί από τους 144 επιβάτες επαινούσαν την ψυχραιμία και την ηρεμία της τις κρίσιμες στιγμές ενώ κι εκείνη τους ευχαρίστησε για τη γενναιότητά τους την ώρα που έφευγε από το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την πιλότο, ήθελε να ακολουθήσει καριέρα ιπτάμενου από την εποχή που ήταν στο σχολείο, αλλά τότε της είχαν πει πως στις αντίστοιχες σχολές δεν γίνονταν δεκτές γυναίκες. Έτσι σπούδασε ιατρική στο Κάνσας και στη συνέχεια κατατάχθηκε στην αεροπορία. Εκεί δεν την άφηναν να περάσει τις εξετάσεις για πιλότος, το αμερικανικό Ναυτικό όμως της το επέτρεψε και έτσι έγινε μία από τις πρώτες γυναίκες πιλότους F-18 και εκπαιδεύτρια, πριν φύγει το 1993 για τη Southwest.

Η 56χρονη είναι παντρεμένη με πιλότο και έχει δύο παιδιά. Το να βρίσκεται στη θέση του κυβερνήτη, λέει η ίδια, της έδωσε «την ευκαιρία να διαπιστώνει την ύπαρξη του Χριστού σχεδόν σε κάθε πτήση».

Θεία παρέμβαση «είδαν» στην ασφαλή προσγείωση του αεροσκάφους και κάποιοι επιβάτες. «Ο Θεός έστειλε τους αγγέλους του να μας προσέχουν» δήλωσε η Amanda Bourman, που επέβαινε στην πτήση 1380.