Ελλάδα
Γραμματοσειρά

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος χτύπησε μέχρι θανάτου τον Απρίλιο του 2013 τη φίλη του Φαίη Μπλάχα.

Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο όπως και πρωτόδικα, ενώ ένοχη έκριναν και την αδελφή του θύματος Μαριαλένα Μπλάχα, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Ο Στεφανάκης μέσω του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή καθώς και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη αφού όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος , ο κατηγορούμενος προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας μετά τον ξυλοδαρμό την Φαίη στο νοσοκομείο.

"Την τραυμάτισε αλλά την πήγε ζωντανή στο νοσοκομείο. Πως θα αξιολογήσετε αυτή τη συμπεριφορά του;" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο δικηγόρος της Μαριαλένας Μπλάχα, Αθ. Πλεύρης, ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στην κατηγορουμένη, αδελφή του θύματος, τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης της.

Η εισαγγελέας της έδρας όμως πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορουμένους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως ο Β. Στεφανάκης είχε εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις βίας ενώ είχε επιτεθεί δυο φορές στο θύμα πριν τον ξυλοδαρμό της από τον ίδιο τα ξημερώματα της 6η Απριλίου του 2013.

Για την Μαριαλένα Μπλάχα, η εισαγγελέας ανέφερε ότι παρουσιαστήκαν αρνητικά στοιχεία για εκείνη στο δικαστήριο.

Μεταξύ άλλων ότι δυσφημούσε την αδελφή της στο χώρο εργασίας της όταν διεκδικούσε από την αδελφή της τον Β. Στεφανάκη.

real

Ο Καιρός

Kalamae Greece Mostly Cloud (night), 20 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:12 am   |   Sunset: 8:54 pm
84%     6.4 km/h     33.051 bar
Forecast
Τρι Low: 19 °C High: 25 °C
Τετ Low: 17 °C High: 26 °C
Πεμ Low: 18 °C High: 25 °C
Παρ Low: 19 °C High: 27 °C
Σαβ Low: 18 °C High: 27 °C
Κυρ Low: 19 °C High: 25 °C
Δευ Low: 18 °C High: 26 °C
Τρι Low: 17 °C High: 26 °C
Τετ Low: 18 °C High: 26 °C
Πεμ Low: 19 °C High: 29 °C