Ελλάδα
Γραμματοσειρά

ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ - Στο περίμενε ο συμψηφισμός στις εισφορές του ΕΦΚΑ - Έρχονται και οι «πρόσθετες»


Ο στόχος που έχει τεθεί είναι εφεξής η ανάρτησή τους να πραγματοποιείται όσο πιο νωρίς στις αρχές κάθε μήνα, έτσι ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος στους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους να τακτοποιούν τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα.

Οι εισφορές όμως για έναν ακόμα μήνα δεν έχουν συμπεριλάβει τις πρόσθετες εισφορές της επικούρησης (7%) και του εφάπαξ (4%), που εκκρεμούν από την αρχή του έτους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συγκεκριμένη προσθήκη στα ειδοποιητήρια θα πραγματοποιηθεί με τις εισφορές του μηνός Νοεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό, επειδή οι εισφορές αυτές πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά από την 1.1.17, θα υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε η εξόφλησή τους να γίνει σε έως 11 δόσεις, μέχρι δηλαδή το φθινόπωρο του 2018.

Την ίδια στιγμή, τα ειδοποιητήρια του Οκτωβρίου δεν έχουν συμπεριλάβει ούτε τη διαδικασία συμψηφισμού των ασφαλιστικών εισφορών. Πρόκειται για μια διαδικασία που θα λάβει υπόψη τα εισοδήματα του 2016 για τον υπολογισμό των εισφορών, που σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να είναι έως και 20% χαμηλότερες.

Η εκτίμηση στελεχών του ΕΦΚΑ είναι ότι ο συμψηφισμός των εισφορών δύσκολα θα ξεκινήσει πριν από το τέλος της χρονιάς. Αυτό σημαίνει ότι έως τότε οι ασφαλισμένοι θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν εισφορές, όπως αυτές προέκυψαν από τα εισοδήματα του 2015.

 

dikaiologitika

Ο Καιρός

Kalamae Greece Fair (night), 7 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:40 am   |   Sunset: 5:18 pm
73%     12.9 km/h     33.254 bar
Forecast
Τετ Low: 5 °C High: 13 °C
Πεμ Low: 6 °C High: 12 °C
Παρ Low: 6 °C High: 15 °C
Σαβ Low: 7 °C High: 15 °C
Κυρ Low: 8 °C High: 16 °C
Δευ Low: 8 °C High: 15 °C
Τρι Low: 8 °C High: 16 °C
Τετ Low: 10 °C High: 14 °C
Πεμ Low: 9 °C High: 13 °C
Παρ Low: 5 °C High: 11 °C