Ελλάδα
Γραμματοσειρά

Νέα στοιχεία για την υπόθεση με την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία θα φέρει, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, η ΝΔ σε συνέχεια των όσων έχουν αποκαλυφθεί για την επίμαχη διακρατική συμφωνία.Τα νέα δεδομένα θα παρουσιάσουν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, στα γραφεία του κόμματος την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει νέα τροπή στην υπόθεση μετά και τη μάχη της Δευτέρας στη Βουλή. Η ΝΔ έχει ήδη αιτηθεί να υπάρξει συζήτηση με κατάθεση των βασικών πρωταγωνιστών στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά την απόρριψη από την κυβέρνηση του σχετικού αιτήματος στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας.

Από το μέγαρο Μαξίμου πάντως η υπόθεση θεωρείται κλεισμένη καθώς δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις αλλά και τα έγγραφα που πιστοποιούν οτι ο επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος εκπροσωπούσε επίσημα και νόμιμα την Σαουδική Αραβία. Παράλληλα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έχει δώσει παραγγελία για διεξαγωγή έρευνας στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.