Ελλάδα
Γραμματοσειρά

Αφορμή στάθηκε η επίθεση ρομά σε ανήλικο Αλβανό και στον πατέρα του την προηγούμενη μέρα και σήμερα έγινε το..ξεκαθάρισμα λογαριασμών!


Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες ρομά και Αλβανών, που ζουν στην Μυρτιά, σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ του Σαββάτου αναστατώνοντας όλο το χωριό.

Το περιστατικό αποτέλεσε συνέχεια επεισοδίου-σύρραξης ανάμεσα στις δυο ομάδες που συνέβη την Παρασκευή και είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά ενός Αλβανού στο νοσοκομείο του Πύργου…

Πιο συγκεκριμένα χτες ρομά επιτέθηκαν αρχικά σε ανήλικο Αλβανό και στη συνέχεια και στον πατέρα του ο οποίος κάλεσε 'οπως φαίνεται σε βοήθεια ομοεθνής του που συγκεντρώθηκαν σήμερα σε κεντρικό σημείο του χωρίου - στο σταυροδρόμι- και ξεκίνησε η σύρραξη

 

------------------------------------------------------

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν η αιτία για ένα νέο «θερμό επεισόδιο», περίπου στις 7 μ.μ. του Σαββάτου όπου οι δυο αντιμαχόμενες ομάδες συναντήθηκαν στο σταυροδρόμι –το πιο κεντρικό σημείο της Μυρτιάς- με τα πνεύματα να ήταν οξυμένα… στιγμές αργότερα περίπου 15 άτομα είχαν αρχίσει να συγκρούονται μεταξύ τους σε μια μάχη σώμα με σώμα όπου όμως χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και ρόπαλα αλλά και τσεκούρια!

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις -5 περιπολικά και περίππυ 15 αστυνομικοί και  η επέμβαση των οποίων στάθηκε καταλυτική για τον τερματισμό των επεισοδείων ...χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς!

 

με πληροφορίες από patris

Ο Καιρός

Kalamae Greece Mostly Cloud (night), 20 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:45 am   |   Sunset: 6:46 pm
84%     12.9 km/h     33.288 bar
Forecast
Κυρ Low: 18 °C High: 22 °C
Δευ Low: 16 °C High: 19 °C
Τρι Low: 15 °C High: 19 °C
Τετ Low: 14 °C High: 18 °C
Πεμ Low: 11 °C High: 20 °C
Παρ Low: 9 °C High: 18 °C
Σαβ Low: 11 °C High: 19 °C
Κυρ Low: 13 °C High: 20 °C
Δευ Low: 13 °C High: 20 °C
Τρι Low: 11 °C High: 20 °C