Ελλάδα
Γραμματοσειρά

Το σχέδιο Μαρινάκη - Βαρδινογιάννη. Διάσωση με απολύσεις και όπλο την ταινιοθήκη. Παράταση ζωής από ΕΣΡ


Επιδιώκοντας να κρατήσουν εν ζωή το Mega τουλάχιστον ως επιχείρηση, οι ιδιοκτήτες του αποφασίζουν να το μετατρέψουν σε θεματικό κανάλι, που θα μεταδίδει κυρίως σειρές, ταινίες και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ενώ τα ειδησεογραφικά δελτία του θα είναι μικρά και περιορισμένα σε αριθμό. Θα απολυθούν λοιπόν οι περισσότεροι εργαζόμενοι - κυρίως δημοσιογράφοι - οι οποίοι έχουν μείνει απλήρωτοι σχεδόν ένα χρόνο και δικδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Οι δύο βασικοί μέτοχοι του καναλιού - Βαγγέλης Μαρινάκης και Τζίγκερ Βαρδινογιάννης - συμφώνησαν να συνεχίσουν την προσπάθεια διάσωσης, αλλάζοντας το προφίλ του καναλιού κατά τρόπο ώστε αφ' ενός να μπορεί να συνεχίσει να εκπέμπει και αφ' ετέρου να περιορίσει δραστικά τα λειτουργικά του έξοδα.

Ισχυρό όπλο σ' αυτή την προσπάθεια θα είναι η ταινιοθήκη του Mega, η οποία του εξασφαλίζει πρόγραμμα υψηλής τηλεθέασης με μηδαμινή δαπάνη.

Η απόφαση των μεγαλομετόχων γνωστοποιήθηκε σήμερα στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο είχε καλέσει σε ακρόαση τους εκπροσώπους του καναλιού, πριν δώσει πράσινο φως για να διακοπούν οι μεταδόσεις του, όπως προβλέπει ο νόμος για τις τηελεοπτικές άδειες.

Δεδομένου ότι δεν έχει καταθέσει αίτηση για άδεια τηλεοπτικής εμβέλειας, το Mega έπρεπε βάσει του νόμου να σταματήσει να εκπέμπει από την 1η Μαρτίου. Τελικά το ΕΣΡ επέδειξε ανεκτικότητα, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα ώστε να παραταθεί η λειτουργία του και να αναζητηθεί λύση σωτηρίας.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας του Mega (Τηλέτυπος ΑΕ) δήλωσαν στο ΕΣΡ ότι το περιεχόμενο του σταθμού έχει αλλάξει στην πράξη από τον Οκτώβριο 2016, όταν σταμάτησαν να μεταδίδονται δελτία ειδήσεων και ειδησεογραφικές εκπομπες. Το κανάλι είναι πλέον θεματικό-ψυχαγωγικό και ως τέτοιο θα διεκδικήσει μία από τις άδειες που προβλέπεται να δημοπρατηθούν το καλοκαίρι.

Το ΕΣΡ αποφάσισε τελικά να δώσει στην εταιρεία προθεσμία έως την επόμενη Δευτέρα 12 Μαρτίου, για να καταθέσει υπόμνημα σχετικά με το αίτημά της να μετεξελιχθεί από ενημερωτικό σε θεματικό κανάλι.

Εάν κατατεθεί το υπόμνημα συνοδευόμενο από τα απαραίτητα στοιχεία, το Mega θα πάρει παράταση ζωής τουλάχιστον ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκχώρησης των αδειών σε κανάλια θεματικού περιεχομένου.

Ο Καιρός

Kalamae Greece Partly Cloudy (day), 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:34 am   |   Sunset: 5:15 pm
77%     22.5 km/h     32.983 bar
Forecast
Δευ Low: 8 °C High: 14 °C
Τρι Low: 6 °C High: 11 °C
Τετ Low: 5 °C High: 11 °C
Πεμ Low: 7 °C High: 13 °C
Παρ Low: 11 °C High: 16 °C
Σαβ Low: 8 °C High: 16 °C
Κυρ Low: 7 °C High: 15 °C
Δευ Low: 7 °C High: 16 °C
Τρι Low: 6 °C High: 15 °C
Τετ Low: 7 °C High: 16 °C