Ελλάδα
Γραμματοσειρά

Σύνταγμα της Ελλάδος,άρθρο 21, παράγραφος 6

Γράφει ο Clint Eastwood

Mε αφορμή  το χτεσινό άρθρο ΗΛΕΙΑ - Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είχαν πρόσβαση να παραβρεθούν σε εκδήλωση ,θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους αιρετούς της Ηλείαςς πως το Σύνταγμα της χώρας μας προβλέπει μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:


'Αρθρο 21: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)
1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.
2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος.
3. Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
4. H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους.
5. O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
**6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

Τα παραπάνω προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας μας αλλά οι αιρετοί απλά το προσπερνούν...

ΗΛΕΙΑ - Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είχαν πρόσβαση να παραβρεθούν σε εκδήλωση

 

 

 

Ο Καιρός

Kalamae Greece Partly Cloudy (night), 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:41 am   |   Sunset: 6:53 pm
73%     6.4 km/h     33.390 bar
Forecast
Τρι Low: 17 °C High: 23 °C
Τετ Low: 16 °C High: 23 °C
Πεμ Low: 16 °C High: 22 °C
Παρ Low: 14 °C High: 23 °C
Σαβ Low: 15 °C High: 23 °C
Κυρ Low: 15 °C High: 21 °C
Δευ Low: 14 °C High: 20 °C
Τρι Low: 14 °C High: 19 °C
Τετ Low: 13 °C High: 20 °C
Πεμ Low: 13 °C High: 20 °C