Ελλάδα
Γραμματοσειρά

Συναγερμός στην Ηλεία από μεγάλη πυρκαγιά στη Φρίξα. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις και σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά κινείται προς τα παλιά Καλυβάκια.

Zητήθηκε να ληφθούν μέτρα και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πιθανό να μεταφερθούν στοιχεία της φωτιάς που μπορεί να προκαλέσουν νέες εστίες.

Σήμερα από πολύ νωρίς το πρωί, οι πυροσβέστες της Ηλείας,προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δεκάδες εστίες που ξεσπούν σε διάφορες περιοχές του Νομού.


Από την Ζαχάρω μέχρι την Ανδρίτσαινα, εστίες πυρκαγιάς καίνε καλάμια και ξερά χόρτα.

Λίγο πριν τις 21:00 ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Μεγάλες πυρκαγιές σε Φανάρι Ανδρίτσαινας, Σκουροχώρι και Κακόβατο ΙΙΙ
Ηλεία: Μεγάλες πυρκαγιές σε Φανάρι Ανδρίτσαινας, Σκουροχώρι και Κακόβατο- Επιχειρούν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή τους (ΝΕΟΤΕΡΑ)


Τρέχει από το πρωί σήμερα η Πυροσβεστική υπηρεσία που προσπαθούν οι άνδρες της να αντιμετωπίσουν τις δεκάδες εστίες που ξεσπούν σε διάφορες περιοχές του Νομού με 3 μάλιστα μεγάλες πυρκαγιές από αυτές που έχουν ξεσπάσει σε περιοχές της Ηλείας δυστυχώς μάλιστα σε μία μέρα μάλιστα με ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσής τους.

Μεγάλη δασική πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στο Φανάρι Ανδρίτσαινας σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση σε αναγεννημένη περιοχή.Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 8 οχήματα με 16 άνδρες έχοντας την συνδρομή της πολιτικής προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων. Επικεφαλής στο έργο της κατάσβεσης είναι ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Καραμαλίκης.

Εν τω μεταξύ μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στο Σκουροχώρι του Πύργου όπου πνέουν θυελλώδεις άνεμοι ενώ άλλη μια μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Κακόβατου Ζαχάρως.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Μια ακόμη φωτιά ξέσπασε στο χωριό Ράχες Κρεστένων, σε καλαμιώνες αλλά είναι υπό μερικό έλεγχο από την Πυροσβεστική, ενώ δύο ακόμη εστίες πυρκαγιάς ξέσπασαν στο Ανεμοχώρι και κοντά στο Αγρίδι επί της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας.

 

Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στη Φρίξα – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα κοντά στην Φρίξα. Η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις και κινούνται προς τα εκεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις και σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά κινείται προς τα παλιά Καλυβάκια.

Δεκάδες φωτιές σε όλο τον νομό
Σήμερα από πολύ νωρίς το πρωί, οι πυροσβέστες της Ηλείας,προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δεκάδες εστίες που ξεσπούν σε διάφορες περιοχές του Νομού.

Από την Ζαχάρω μέχρι την Ανδρίτσαινα, εστίες πυρκαγιάς καίνε καλάμια και ξερά χόρτα.

Ο Καιρός

Kalamae Greece Cloudy, 17 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:43 am   |   Sunset: 6:49 pm
69%     6.4 km/h     33.220 bar
Forecast
Παρ Low: 17 °C High: 26 °C
Σαβ Low: 17 °C High: 24 °C
Κυρ Low: 14 °C High: 20 °C
Δευ Low: 14 °C High: 20 °C
Τρι Low: 13 °C High: 17 °C
Τετ Low: 12 °C High: 20 °C
Πεμ Low: 12 °C High: 18 °C
Παρ Low: 10 °C High: 18 °C
Σαβ Low: 11 °C High: 17 °C
Κυρ Low: 11 °C High: 19 °C