Πολιτισμός
Γραμματοσειρά

Αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη στη των Αποδήμων στα Μακρίσια


Συναυλία – αφιέρωμα στο μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με την ευκαιρία των γενεθλίων του, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου στη Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού στο ξωκλήσι του Αη Γιάννη στα Μακρίσια, με βασικό ερμηνευτή τον Πέτρο Γαϊτάνο.

 Η μοναδική εκδήλωση-σύμβολο διοργανώνεται για 27η χρονιά με πρωτοβουλία του ακούραστου καλλιτέχνη Γιάννη Τζουανόπουλου, ο οποίος τιμά ανελλιπώς τη γενέτειρά του.

Το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη ήταν επιλογή του Γιάννη Τζουανόπουλου, καθώς ο Μίκης έχει τιμ΄σει με την παρουσία του κατά το παρελθόν τα Μακρίσια, προσδίδοντας ξεχωριστό κύρος και αίγλη, ενώ οι μοναδικές του συνθέσεις δεν έχουν λείψει σχεδόν ποτέ από καμία γιορτή.
Πέρα από τα τραγούδια του Μίκη, θα ακουστούν και τραγούδια συνθετών που αγαπά ο Μίκης Θεοδωράκης, όπως ο Ζαμπέτας, ο Χιώτης, κ.ά. Βασικός ερμηνευτής θα είναι ο Πέτρος Γαϊτάνος. Επίσης θα συμμετέχουν η τραγουδίστρια Μπέτυ Χαρλαύτη, η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια που της έγραψε ο ίδιος ο Μίκης, μεταξύ αυτών και το ανέκδοτο κομμάτι «Με το αίμα», σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου. Παρών θα είναι ο νεαρός καλλιτέχνης Δημήτρης Κανέλλος, ο ενορχηστρωτής και πιανίστας του Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννης Μπελώνης. Τη δική του μοναδική πινελιά στη στην εκδήλωση θα δώσει ο κορυφαίος σολίστ του μπουζουκιού, Μανώλης Καραντίνης, ο οποίος συνέθεσε στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου και συνδημιούργησαν το τραγούδι «Μαρία», που θα ακουστεί για πρώτη φορά στα Μακρίσια.

Ο Καιρός

Kalamae Greece Mostly Cloud (night), 20 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:12 am   |   Sunset: 8:54 pm
84%     6.4 km/h     33.051 bar
Forecast
Τρι Low: 19 °C High: 25 °C
Τετ Low: 17 °C High: 26 °C
Πεμ Low: 18 °C High: 25 °C
Παρ Low: 19 °C High: 27 °C
Σαβ Low: 18 °C High: 27 °C
Κυρ Low: 19 °C High: 25 °C
Δευ Low: 18 °C High: 26 °C
Τρι Low: 17 °C High: 26 °C
Τετ Low: 18 °C High: 26 °C
Πεμ Low: 19 °C High: 29 °C