Τεχνολογία
Γραμματοσειρά

Σημαντικές ανακοινώσεις από την NASA, καθώς γνωστοποιήθηκε ότι ανακαλύφθηκε ένα νέο ηλιακό σύστημα με τόσους πλανήτες όσους διαθέτει και το δικό μας.


H ανακάλυψη δύο νέων πλανητών γύρω από τον Kepler-90, ένα αστέρι σαν το δικό μας Ήλιο, 2.545 έτη φωτός μακριά από τη γη, σημαίνει ότι ένα μακρινό ηλιακό σύστημα έχει ακριβώς όσους πλανήτες έχει το δικό μας.


Το αστέρι και το ηλιακό του σύστημα ήταν ήδη γνωστά. Η σπουδαία ανακάλυψη ήρθε όταν οι αστρονόμοι βρήκαν τους δύο νέους κόσμους, με τη χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης της Google.

Η μηχανική μάθηση είναι μία προσέγγιση τεχνητής νοημοσύνης. Εν προκείμένω, οι υπολογιστές της ΝASA έμαθαν να αναγνωρίζουν πλανήτες, από τα δεδομένα που έχει συλλέξει το Κέπλερ,το οποίο κατέγραψε σήματα από πλανήτες πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, γνωστούς και ως εξωπλανήτες. Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη καθότι υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχουν ολόκληροι κόσμοι και ηλιακά συστήματα μέσα στα δεδομένα που έχει συλλέξει το τηλεσκόπιο, τα οποία ωστόσο δεν μπορούσαμε να παρατηρήσουμε λόγω των πολλών σημάτων.

«Οπως αναμενόταν, υπάρχουν συγκλονιστικές ανακαλύψεις στα αρχειοθετημένα δεδομένα του Κέπλερ που περίμεναν το σωστό εργαλείο ή τεχνολογία για να ξεθαφτούν», δήλωσε ο Paul Hertz, διευθυντής του τμήματος Αστροφυσικής της NASA στην Ουάσινγκτον. «Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι τα στοιχεία μας είναι κρυμμένος θησαυρός στα χέρια των νέων ερευνητών για τα επόμενα χρόνια».

Ο ερευνητής Andrew Vanderburg σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα είναι το τελευταίο σύστημα» με σχεδόν οκτώ πλανήτες, υπονοώντας ότι το δικό μας ηλιακό σύστημα δεν είναι και τόσο αξιοσημείωτο.

Οπως επισημαίνει η Independent δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρεθεί ζωή στο σύστημα Κέπλερ-90. Ωστόσο, η ανακάλυψη του μεγάλου αριθμού πλανητών σε κάθε ηλιακό σύστημα αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθεί, αποδεικνύοντας απλά ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι εξωπλανήτες από ότι πιστεύαμε.

Ο Καιρός

Kalamae Greece Cloudy, 25 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:43 am   |   Sunset: 6:49 pm
43%     1.6 km/h     33.220 bar
Forecast
Παρ Low: 15 °C High: 27 °C
Σαβ Low: 16 °C High: 24 °C
Κυρ Low: 16 °C High: 20 °C
Δευ Low: 13 °C High: 20 °C
Τρι Low: 14 °C High: 20 °C
Τετ Low: 12 °C High: 20 °C
Πεμ Low: 12 °C High: 20 °C
Παρ Low: 9 °C High: 18 °C
Σαβ Low: 11 °C High: 18 °C
Κυρ Low: 11 °C High: 19 °C