Χρήσιμα
Γραμματοσειρά

Σου κατάσχεσαν μισθό και σύνταξη οι τράπεζες; Μάθε τι πρέπει να κάνεις *Του Φώτη Αλεξόπουλου


Μετά από καταγγελίες πολιτών για παρακράτηση από τις τράπεζες μισθών και συντάξεων , ο Γραμματέας για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης του ΙΝΚΑ /Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος κ. Φώτης Αλεξόπουλος απέστειλε επιστολή προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις ενέργειες που θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο πρόβλημα .

Όσο πιο γρήγορα ο πολίτης προχωρήσει στην παρακάτω διαδικασία , τόσο το καλύτερο για αυτόν , αφού όσο συνεχίζεται το capital control θα αντιμετωπίζει κάθε μήνα το ίδιο πρόβλημα δηλώνει ο κ. Αλεξόπουλος .

Η επιστολή αναφέρει:

«Φίλες , Φίλοι

Κατά την συνέχιση του capital controls από το πιστωτικό σύστημα δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας που είχαν συνδέσει τον λογαριασμό μισθοδοσίας &συντάξεως έχουν σοβαρό πρόβλημα αφού τα χρήματα τους παρακρατούνται από τις τράπεζες .

Είμαι κάθετος στο γεγονός ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει οι Τράπεζες να προσχωρούν σε δεσμεύσεις μισθών και συντάξεων , όμως οι τράπεζες δυστυχώς λειτουργούν ανεξέλεγκτα και θεωρούν τον εαυτό τους ως κυβερνήτη αυτής της χώρας.

Τώρα στο δια ταύτα: Τι μπορεί να κάνει ο πολίτης πάνω σε αυτό το θέμα ?

Αφού διαπιστώσει ότι έχει γίνει παρακράτηση πάει στο πλησιέστερο κατάστημα της τράπεζας που έχει τον λογαριασμό μισθοδοσίας του και βγάζει ένα νέο – παράπλευρο βιβλιάριο καταθέσεων με νέο IBAN όπου και ζητά από τον αρμόδιο υπάλληλο(Δάνειων & Πιστωτικών καρτών) να το καταχωρήσει στο δάνειο του αποδεσμεύοντας τον παλιό λογαριασμό (Μισθοδοσίας & Σύνταξης).

Αν υπάρχει ήδη βιβλιάριο καταθέσεων της ιδίας τράπεζας απαιτεί από τον υπάλληλο να δεσμεύεται από εδώ και στο εξής το ΙΒΑΝ του συγκεκριμένου βιβλιάριου για τα δάνεια του προς την Τράπεζα .

Στην συνέχεια καταθέτει μια αίτηση αντιλογισμού ζητώντας τα παρακρατηθέντα χρήματα του .

Η Αίτηση αντιλογισμού συντάσσεται απλά και εύκολα από τον πολίτη και απευθύνετε προς την τράπεζα .

Η Αίτηση αφού κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα της τράπεζας , μέσα σε 7 εργάσιμες ημέρες θα σας έχουν ειδοποιήσει να πάτε να πάρετε τα χρήματα σας και να βάλετε (απλώς) μερικές υπογραφές στα παραστατικά για το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό ενώπιον του Υπαλλήλου .

Από την επόμενη μηνιαία καταβολή μισθού η σύνταξης δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα .

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 11711 η 2103632443 του ΙΝΚΑ /Γ.Ο.Κ.Ε , αλλά και στο κινητό μου 6942915786 .

Με εκτίμηση

Φώτης .Ν. Αλεξόπουλος»

Ο Καιρός

Kalamae Greece Cloudy, 28 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:43 am   |   Sunset: 6:49 pm
36%     6.4 km/h     33.220 bar
Forecast
Παρ Low: 15 °C High: 27 °C
Σαβ Low: 16 °C High: 24 °C
Κυρ Low: 16 °C High: 20 °C
Δευ Low: 13 °C High: 20 °C
Τρι Low: 14 °C High: 20 °C
Τετ Low: 12 °C High: 20 °C
Πεμ Low: 12 °C High: 20 °C
Παρ Low: 9 °C High: 18 °C
Σαβ Low: 11 °C High: 18 °C
Κυρ Low: 11 °C High: 19 °C