Υγεία
Γραμματοσειρά

Την ανάγκη για αύξηση του προσωπικού ασφαλείας στο Νοσοκομείο Πύργου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα και χωρίς φόβο τη δουλειά τους, τόνισαν για μια ακόμα φορά με επιστολή τους προς τη Διοίκηση του Γ.Ν Ηλείας, τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πύργου.

Αφορμή για την απόφαση αυτή – στο θέμα που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων – ήταν ένα νέο περιστατικό που σημειώθηκε προ λίγων ημερών στη Μονάδα Εμφραγμάτων, όταν ασθενείς επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια. Η νοσηλεύτρια, στην προσπάθειά της να ηρεμήσει τον ασθενή που «εξερράγη» για προσωπικούς λόγους, έγινε ουσιαστικά το εξιλαστήριο θύμα. Ο Σύλλογος εργαζομένων – όπως αναφέρει και στην επιστολή του προς τη Διοίκηση – σημειώνει πως οι «εκρήξεις» των ασθενών μπορούν να δικαιολογηθούν, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν προσωπικοί – οικογενειακοί λόγοι, αλλά δεν είναι δυνατό – σημειώνουν – οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με τα γνωστά προβλήματα έλλειψης προσωπικού και κάτω από δύσκολες συνθήκες, να δέχονται τα «πυρά» κανενός χωρίς λόγο και αφορμή.

Για πολλοστή φορά, ο Σύλλογος – όπως σημείωσε ο πρόεδρος Κώστας Μαχαίρας – καταδικάζουν με απόφαση τους κάθε περιστατικό βίας – που δυστυχώς έχει σημειωθεί και στο παρελθόν σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών – και ζητούν από την Διοίκηση να λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την ενίσχυση του προσωπικού φύλαξης, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Ο Καιρός

Kalamae Greece Sunny, 18 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:17 am   |   Sunset: 8:40 pm
74%     6.4 km/h     33.220 bar
Forecast
Τετ Low: 18 °C High: 27 °C
Πεμ Low: 17 °C High: 23 °C
Παρ Low: 16 °C High: 24 °C
Σαβ Low: 17 °C High: 26 °C
Κυρ Low: 18 °C High: 25 °C
Δευ Low: 16 °C High: 23 °C
Τρι Low: 16 °C High: 24 °C
Τετ Low: 17 °C High: 25 °C
Πεμ Low: 18 °C High: 25 °C
Παρ Low: 19 °C High: 27 °C