Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στην τελευταία Επιτροπή Παρακολούθησης για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο προϋπολογισμός του υπομέτρου για τους νέους αγρότες αυξήθηκε, με σκοπό να καλύψει όλους τους επιλαχόντες νέους αγρότες.

Διαβάστε περισσότερα: Νέοι Αγρότες- Η τελευταία ενημέρωση για τις λίστες των νέων αγροτών απο τις περιφέρειες

Στους αγρότες που έχουν προχωρήσει σε διακοπή εργασιών μέχρι την υποβολή της δήλωσης (αρχικής ή τροποποιητικής), δεν βεβαιώνεται προκαταβολή φόρου, καθόσον δεν υφίσταται εισόδημα στο διανυόμενο αυτό έτος (έτος υποβολής της δήλωσης).

Διαβάστε περισσότερα: Χωρίς προκαταβολή φόρου αγρότες άνευ εισοδήματος έτους

Αλλαγές και στις αγροτικές συντάξεις αναμένεται να φέρει σχέδιο νόμου-σκούπα του υπουργείου Εργασίας που πρόκειται να κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα: Από το 2019 αγροτικές συντάξεις μόνο με ηλικιακά κριτήρια

Λίγες ακόμα ημέρες προθεσμία και μέχρι τη Δευτέρα 2 Ιουλίου έχουν περιθώριο αγρότες και κτηνοτρόφοι προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις μεταβίβασης βασικής ενίσχυσης για το 2018.

Διαβάστε περισσότερα: Μέχρι τις 2 Ιουλίου οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων

Το ενδεχόμενο δημιουργίας προβλημάτων τόσο σε σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΟΣΔΕ όσο και με την επιστροφή ΦΠΑ ενδέχεται να δημιουργήσει η αδυναμία του Ε3 να δεχθεί μεγάλο αριθμό αγροτικών προϊόντων σε περίπτωση που κάποιος δραστηριοποιείται σε πολλές καλλιέργειες κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα: Προβλήματα με ΟΣΔΕ και επιστροφή ΦΠΑ φέρνει το Ε3 σε «πολυκαλλιεργητές

Υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σε ΦΕΚ φέρνει νέα δεδομενα για τους αγρότες και τον υπολογισμό του αγροτικού εισοδήματος

Διαβάστε περισσότερα: Νέα δεδομενα για τους αγρότες - Συντάξεις ΟΓΑ και εποχική εργασία εκτός συνολικού εισοδήματος

Το Xylella fastidiosa, ένα βακτήριο των φυτών που προέρχεται από την Κεντρική Αμερική και το οποίο προκαλεί σοβαρές και πολλές φορές καταστροφικές ασθένειες στα φυτά, συνεχίζει να σκοτώνει δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρων στην Πούλια της Νότιας Ιταλίας και ετοιμάζεται να ανοίξει την «θανατηφόρα αγκαλιά» του σε ολόκληρη την λεκάνη της Μεσογείου.

Διαβάστε περισσότερα: Ελιά - «Επίθεση» Xylella, φόβοι επέκτασης στη ζώνη της Μεσογείου - Συνεχίζει να σκοτώνει δεκάδες...

Να είναι αφορολόγητο το έσοδο από την πώληση του μεταχειρισμένου μηχανήματος και να συμψηφίζεται με τις μελλοντικές αποσβέσεις του καινούργιου μηχανήματος και την αύξηση της ετήσιας απόσβεσης των γεωργικών μηχανημάτων

Διαβάστε περισσότερα: Κίνητρα για πώληση μεταχειρισμένου και απόσβεση νέου τρακτέρ στο 20%

Για 2 μήνες πήρε παράταση το Μέτρο 9 «Σύσταση και Οργάνωση Ομάδων Παραγωγών» που πριμοδοτεί με έως 100.000 ευρώ ετησίως τα νέα συλλογικά σχήματα,

Διαβάστε περισσότερα: Παράταση μέχρι τις 9 Ιουλίου για τις Ομάδες Παραγωγών

Περισσότερα Άρθρα...