Αθλητικά
Γραμματοσειρά

Τέλος στην αγωνία εκατομμυρίων οπαδών της Μπαρτσελόνα ανά τον κόσμο δόθηκε το πρωί του Σαββάτου (25/11) με την επίσημη ανανέωση του Αργεντινού άσου, ο οποίος θα μείνει στη Βαρκελώνη έως και τη σεζόν 2020/21, δηλαδή ως την ηλικία των 34 ετών.



Ο Λιονέλ Μέσι έχει συνδέσει το όνομά του με τους μεγαλύτερους θριάμβους της ομάδας και θα συνεχίσει να το κάνει. «H ιστορία συνεχίζεται» όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στη φωτογραφία και το άρθρο που δημοσίευσε η επίσημη σελίδα της ομάδας για να αναγγείλει το γεγονός.

Το νέο συμβόλαιο του Βασιλιά της Μπάρτσα, δεν θα μπορούσε παρά να έχει και ρυθμίσεις ανάλογες με την προσφορά του Μέσι στην ομάδα. Η ρήτρα αποδέσμευσης τέθηκε στο αστρονομικό ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου Μπαρτομέου κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο, διότι «το συμβόλαιο που είχε υπογραφεί τον Ιούνιο ήταν ανάλογο με την υπεροχή του Μέσι στο ποδόσφαιρο, αλλά το σημερινό είναι πιο κοντά στη συνεχώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα του αθλήματος».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Μπαρσελόνα δηλώνει τη χαρά του για την ανανέωση του καλύτερου παίκτη της ιστορίας, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον Μπαρτομέου, «ανανέωσε την αγάπη του για τον σύλλογο.»

Ο δε Μέσι φάνηκε επίσης πολύ χαρούμενος για την ανανέωσή του και δε δίστασε να δηλώσει ότι είναι ένα ακόμα βήμα προς το όνειρό του να κλείσει την καριέρα του στην Μπαρσελόνα. «Αποστολή μου είναι να συνεχίσουμε τις επιτυχίες και να κερδίσουμε νέα τρόπαια, ώστε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία.» ανέφερε ακόμη ο παίκτης,  ο οποίος μετά το πέρας του νέου του συμβολαίου θα έχει αφιερώσει 17 σεζόν στην Μπαρσελόνα.

Στην ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα, που ανακοινώνει τη συμφωνία, υπάρχει και ένα εκπληκτικό βίντεο, που δείχνει πώς... μεγάλωσε ο Μέσι στα χρόνια που πρωταγωνιστεί στη Μπάρτσα.