Διεθνή
Γραμματοσειρά

Στο τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας έφτασε πριν από λίγο ο ηγέτης των Καταλανών Κάρλες Πουτζεμόν ο οποίος αναμένεται να μιλήσει στις 19:00 (η ομιλία του όμως αναβλήθηκε κατά μια ώρα στις 20:00 ώρα Ελλάδας)...

σε μια ομιλία που ενδέχεται να κηρύξει την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία, αν και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι και αυτή τη στιγμή τις προθέσεις του.Η άφιξη του Πουτζεμόν στο περιφερειακό κοινοβούλιο έγινε παρά τα μέτρα της ισπανικής Αστυνομίας και τις φήμες ότι θα του απαγόρευαν να προσεγγίσει το χώρο.

Πάντως οι αρχές της Μαδρίτης είναι έτοιμες να συλλάβουν αμέσως τον Πουτζεμόν, αν διακηρύξει ανεξαρτησία μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο δύο άτομα εξοικειωμένα με τα σχέδια της κυβέρνησης.

Παράλληλα έκδηλος είναι ο κίνδυνος συγκρουσεων μεταξύ της Αστυνομίας της Καταλονίας και των Αστυνομικών δυνάμεων της Μαδρίτης.

Όπως μεταδίδεται η εθνική αστυνομική δύναμη της Ισπανίας έχει δώσει εντολή να αναπτυχθούν δυνάμεις στην Καταλονία, με την προοπτική να συμμετάσχουν σε μια επιδρομή εάν η καταλανική Αστυνομία προσπαθήσει να προστατέψει τον Πουτζεμόν.

Οι δυνάμεις όμως της καταλονικής Αστυνομίας έχουν ακροβολιστεί γύρω απο το κοινοβούλιο με σκοπό να προστατέψουν τον Πουτζεμόν σε περίπτωση απόπειρας σύλληψής του απο τις ισπανικές αρχές.

pronews