Ελλάδα
Γραμματοσειρά

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έθεσε στο «μικροσκόπιο» της έρευνας, για τις μίζες στην υπόθεση του C4i και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Η έρευνα έχει ως σημείο αναφοράς τις καταγγελίες του πρώην προέδρου γαλλικής εταιρίας, που «έβαλε» στο κάδρο» των μιζών-δωροδοκιών και τον Κώστα Σημίτη.

Πρόκειται για τον Μισέλ Ζοσεράν, πρώην επικεφαλής της εταιρείας Thales Engineering & Consulting, ο οποίος κατέθεσε στις γαλλικές αρχές τα εξής: Η εταιρία του διεκδίκησε τη σύμβαση για το σύστημα C4i, που αφορούσε την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, αλλά την έχασε από την αμερικανική διεκδικήτρια Saic, καθώς η τελευταία δωροδόκησε πιο... σωστά!

Σύμφωνα με τον Ζοσεράν, ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales στην Ελλάδα, του είπε ότι χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό».

Βάσει της εν λόγω κατάθεσης, που οι εισαγελικές αρχές έχουν στα χέρια τους, ο πρώην πρωθυπουργός χρηματίστηκε και έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης για το C4i

 

 

 

sofokleousin