Ελλάδα
Γραμματοσειρά

Το όλο πλαίσιο της παρουσίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε καθοριστεί για το γαλάζιο στρατόπεδο από το βράδυ της Τρίτης.


Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, υπό τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το μήνυμα περί της θεσμικής και μόνο μετάβασης του κ. Μητσοτάκη στο τετ α τετ με τον κ. Τσίπρα ήταν εμφατικό.
Το αυτό έπραξε. Διάλογος τυπικός, όπως εξελίχθηκε μπροστά τις τηλεοπτικές κάμερες. Συζήτηση που κράτησε κάτι λιγότερο από μία ώρα. Με στίγμα, πάντως, διαυγές ως προς τις προθέσεις της οδού Πειραιώς.
"Άπαντα τα θέματα θα τεθούν επί τάπητος στην Ολομέλεια της Βουλής. Εκεί θα μάθει ο ελληνικός λαός όλες τις λεπτομέρειες για την παρούσα εικόνα της οικονομίας. Για το τι πρόσφερε η μακρόσυρτη διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης με τους πιστωτές. Για τις λεπτομέρειες της τελικής συμφωνίας".
Αυτή ήταν και παραμένει η οπτική του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και των στενών συνεργατών του. Γιατί, κατά τα λοιπά, η γενικευμένη αίσθηση που επικρατεί είναι πως κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξήλθε σοφότερος, με τη λήξη του κύκλου των συγκεκριμένων επαφών.
Στον απόηχο της σύναξης στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι εμφανές πως στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς στρέφουν το βλέμμα τους στη…μάχη εντός του Κοινοβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Το momentum της πλήρους αποδόμησης λόγων και έργων του κυβερνητικού οικοσυστήματος και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, παραμένει κεντρικό. Όπως και οι μείζονες τοποθετήσεις περί του θολού τοπίου που επικρατεί γύρω από στοχεύσεις θεμελιώδεις για το μέλλον της χώρας και της οικονομίας.
Η περιλάλητη για την κυβέρνηση Κουμουνδούρου-Ανεξάρτητων Ελλήνων λύση για το χρέος πήρε μετάθεση. Σε τεντωμένο σχοινί πορεύεται και το αφήγημα της ένταξης της Αθήνας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
"Αναφορικά με την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απόλυτος πως η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια, ώστε όλη η αλήθεια για τη διαπραγμάτευση να έρθει στο φως. Μόνο έτσι θα μάθουν οι πολίτες όλη την αλήθεια για τις ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου για το τέταρτο Μνημόνιο με τα πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και δέσμευσε τη χώρα για πολλά χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της κυβέρνησής του", τόνιζαν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του κ. Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου.
Το πλαίσιο μίας επίθεσης συνολικής κατά των πεπραγμένων του κ. Τσίπρα από το βήμα της Ολομέλειας έχει ήδη καθοριστεί. Και δε θα περιλαμβάνει μόνο την ατζέντα της οικονομίας. Αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών, για την οποία οι γαλάζιοι επισημάνουν πως ο βαθμός βρίσκεται εξακολουθητικά κάτω από τη βάση.
Πριν το επόμενο ραντεβού της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει τον κύκλο των στοχευμένων περιοδειών και επαφών με ειδικές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.
"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να βρίσκεται πάντα στο σημείο που εξελίσσονται τα γεγονότα, για να ενημερώνεται από το λαό και να δίνει τις δικές του κατευθύνσεις", σημειώνει στενός συνεργάτης του, τρία εικοσιτετράωρα πριν την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλία.
Εκεί, που σε σκηνικό ανάλογο με αυτό των συναντήσεών του με εκπροσώπους ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζομένους στο χώρο της διανομής φαγητού, σε σουπερμάρκετ και εταιρίες φύλαξης, θα απευθυνθεί προς τους αγρότες, παρουσιάζοντας βασικές πτυχές του γαλάζιου προγράμματος

 

 

capital