Με ρυθμό 300 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα διαγράφει φορολογικές οφειλές η εφορία. Πρόκειται για τον χαρακτηρισμό φορολογικών οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξηςόταν αποδεδειγμένα ο οφειλέτης δεν έχει τη δυνατότητα να τις εξοφλήσει.

Διαβάστε περισσότερα: Πότε διαγράφει οφειλές η εφορία

Βαθιά ανάσα για χιλιάδες εργαζόμενους με χρέη σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ - Με ρύθμιση διαγράφονται χρέη παλιών και νέων ασφαλισμένων μέχρι 31/12/2016 - Απλή διαδικασία με μόνο μια αίτηση και έγκριση από τον αρμόδιο υπουργό

Διαβάστε περισσότερα: Διαγράφονται χρέη χιλιάδων ευρώ σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ – Ποιοι γλιτώνουν χρήματα και πως

Σύμφωνα με την απόφαση Φ.11321/οικ.31032/701/2018, από 1.1.2019 έως 31.12.2019, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Κ.Α.Σ.), καταβάλλεται αποκλειστικά σε ήδη συνταξιούχους...

Διαβάστε περισσότερα: ΕΚΑΣ 2019: Προϋποθέσεις χορήγησης και ποσά επιδόματος

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος στέγασης καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».

Διαβάστε περισσότερα: Επίδομα στέγασης: Ποιοι το δικαιούνται - Η υπουργική απόφαση

Τρεις μεγάλες αλλαγές προβλέπει η τροπολογία για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και η οποία συνδέεται με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Διαβάστε περισσότερα: Τρεις μεγάλες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ - Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο

Σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος, που προβλέπει επέκταση των ωριμάνσεων στα δάνεια του ΕFSF κατά 10 χρόνια, περίοδο χάριτος 10 ετών και δόση 15 δισ. ευρώ, κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο.

Διαβάστε περισσότερα: Eurogroup: Τι προβλέπει η ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο αγγίζουν το ποσό των 3,66 δισ. για τον μήνα Απρίλιο - Τα 102 δισ. ευρώ αγγίζουν συνολικά όσα χρωστάνε οι Έλληνες στην εφορία

Διαβάστε περισσότερα: Εφορία: Αυξήθηκαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Aπό τις αρχές του 2019 θα χορηγείται σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το επίδομα στέγασης, στα νοικοκυριά που πληρώνουν ενοίκιο ή δόση στεγαστικού δανείου. Η χορήγηση θα γίνει με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Διαβάστε περισσότερα: Επίδομα στέγασης: Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Επιτάχυνση της διαδικασίας εκκαθάρισης επιχειρήσεων που πτωχεύουν προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τις ανώνυμες εταιρείες.

Διαβάστε περισσότερα: Τέλος σε ανώνυμες μετοχές για Α.Ε. από το 2020 μπαίνει με σχέδιο νόμου

Περισσότερα Άρθρα...